welkom in de wereld van tom en tim

Ouders die te maken hebben gehad met een stilgeboren baby, krijgen niet alleen te maken met verdriet, maar ook met een rouwproces. Niet alleen is het voor de ouders een ingrijpende gebeurtenis, maar ook voor de directe omgeving die vaak niet weet hoe ze ermee moeten omgaan. Sommige goedbedoelde reacties kunnen pijn doen. Dat kan leiden tot onbegrip. Een gevolg daarvan kan zijn, dat de ander denkt: “Laat maar…”. Uiteraard is dit is niet de bedoeling.

Het is mijn missie om dit soort situaties de wereld uit te helpen. Bovendien wil ik alles rondom  stilgeboorte uit de taboesfeer halen. Over het verlies van een kindje, het verdriet dat ermee gepaard gaat zou iedereen ‘gewoon’ moeten kunnen praten. Zonder dat dit tot irritaties leidt.  Iedereen moet er over kunnen praten zowel ouders als de omgeving.      

Daarom heb ik het boek Stilgeboren geschreven waarin ik mijn eigen ervaringen met het verlies van mijn kindjes heb opgeschreven. Dit boek biedt misschien troost en geeft herkenning of inzicht. Ik heb het geschreven uit liefde voor mijn zoontjes Tom en Tim. Het is echter ook een verhaal van veel ouders die zich hierin zullen herkennen, die net als ik een die een kindje zijn verloren.

Voor de omgeving van betrokken ouders of moeders heb ik het e-book Doen én niet doen gemaakt. Het e-book is kosteloos te downloaden.

boek stilgeborenbaby: uit liefde geschreven voor Tom en Tim

wil ik lezen of luisteren

Mijn boek heb ik geschreven uit liefde voor Tom en Tim.  Op sommige punten is het boek, met mijn eigen ervaringen, soms zeer gedetailleerd beschreven. Dit heb ik bewust gedaan om de lezer mee te nemen in mijn verhaal. Het is dan ook geen aaneenschakeling van emoties en zelfbeklag. In het boek Stilgeboren, dat ik vanuit een missie heb geschreven gaat het erom anderen duidelijk te maken wat het met je doet. Natuurlijk zal ik de pijn van het verlies van mijn kindjes mijn hele leven lang met meedragen.  Het is mijn ultieme wens dat mijn boek de lezer troost biedt en inzichten en herkenning geeft. Bovendien wil ik begrip en bewustwording rondom stilgeboorte en miskramen creëren.

Het boek Stilgeboren is ook te verkrijgen bij: boekhandel Daan Nijman (in het UMCG en in de winkel in Roden),
Boomker Boeken in Haren, Primera Beren, Primera Hopster/Beijum, Boekhandel Van der Velde en bij DELA.

Stilgeborenbaby
4.9
Gebaseerd op 19 beoordelingen
powered by Google
Urmi RamparichanUrmi Ramparichan
06:50 12 Sep 22
Het boek Stilgeboren: uit liefde geschreven voor Tom en Tim heb ik in één adem uitgelezen. Het boek geeft zoveel inzichten op diverse vlakken. Desirée neemt je mee in haar verhaal waardoor je als ‘buitenstaander’ je veel beter kunt inleven in wat het betekent als iemand in je omgeving een stilgeboorte of miskraam meemaakt.Alle stappen en fasen komen aan bod. De titel Stilgeboren vind ik erg mooi gekozen. Stilgeboren klinkt zoveel eerbiediger dan een dode baby. Wat ik persoonlijk heel fijn vind is dat jouw boek vrij is van zelfbeklag en sentimenteel gedoe. Jij schrijft over de pure pijn die je je hele leven mee zult dragen. Want je wilt dit niet vergeten want je ben moeder van Tom en Tim die in een andere wereld zijn.Jouw boek raakt een onderwerp dat veel mensen aan zal spreken. Niet alleen bij jongeren maar ook bij ouderen. Er zijn nog zoveel onverwerkte emoties over dit onderwerp. Zeker toen jaren geleden er nog een andere aanpak vanuit verloskunde was. De baby’s werden weggehaald en de moeder mocht haar kindje niet zien of vasthouden. Ook werden er geen foto’s gemaakt. Dit boek geeft de moeders die dit destijds hebben meegemaakt herkenning en ondersteuning.Het zou goed zijn als iedereen dit boek zou gaan lezen. Dan komt er meer begrip en inlevingsvermogen. Daardoor kan de samenleving meer empathie tonen aan degene die het heeft meegemaakt. De omgeving heeft moeite met het geven van een adequate reactie op een dergelijk onderwerp. Niet alleen de reactie naar degene die het is overkomen, maar ook hoe vrienden, collega’s, familie, buren reageren naar degene die verdriet heeft. Dit onderwerp is nu eenmaal een onderwerp dat veel vaker voorkomt dan we ons realiseren.
annemarie woltersannemarie wolters
16:50 15 Aug 22
Voor lotgenoten een boek vol herkenning! Voor vrienden/familie aan de zijlijn het besef dat families met een stilgeboren baby nooit de voor ons normale ups en downs zullen ervaren (eerste stapjes, zwemdiploma, brutale pubers, eerste rijles, vriendjes of vriendinnetjes, eerste biertje).Een aanrader voor een ieder omdat een familie met levende kinderen zich niet kan verplaatsen in de pijn/verdriet en vooral hoe hiermee om te gaan.Danke Desiree voor het delen van dit persoonlijke verhaal!
Miranda SiebelMiranda Siebel
13:50 15 Aug 22
Vanaf het eerste hoofdstuk 'pakte' Desirée me met haar eerlijke en open verhaal. Ondanks dat het boek makkelijk las, heb ik het een paar maal weg gelegd om eerst even te verwerken wat ik allemaal had gelezen (en alles wat zij dus had meegemaakt). Het is aangrijpend en onvoorstelbaar. Tegelijkertijd zorgt Desirée er met dit boek voor dat ik me nu veel beter kan voorstellen hoe het is om een kindje nog in de buik te verliezen. Daarmee kan ik haar en anderen die dit overkomt beter begrijpen. Een aanrader!
Miranda OuwehandMiranda Ouwehand
19:18 06 Aug 22
Een boek met een gouden randje. Heel bijzonder en emotioneel om te lezen wat er nu eigenlijk allemaal gebeurt. Als je iemand kent vraag je vaak wel tussen neus en lippen door ‘hoe gaat het met je?’ en krijg je vaak een ‘goed’ of een kort antwoord. Ook wat er nu echt speelt rondom een stilgeboorte krijg je meestal nooit te helemaal horen. Desirée vertelt zo mooi en intens haar verhaal, het hele verhaal. Dit deed mij inzien dat je als naaste geen idee hebt, niet als je het niet zelf hebt meegemaakt.Ook merk ik dat er toch een soort van taboe op rust. Na een tijdje vraag je er eigenlijk niet meer zo naar. De geboortedag wordt vergeten. Het leven ‘gaat gewoon’ door. Dat verwacht je onbewust en onterecht ook van de ouders van een stilgeborenbaby. Voor mij een eyeopener, het boek heeft een mooie boodschap.Echt een aanrader om te lezen, niet alleen als ouders van een stilgeborenbaby, maar ook als vrienden, familie, kennissen en naasten. Je krijgt een goed beeld hoe het echt is, je snapt veel beter wat er allemaal speelt, maar ook wat er jaren later nog steeds speelt. Het verdriet verdwijnt niet, het gemis blijft. Al krijgt het (als het goed is) wel een mooi plekje. Maar stilgeboren betekent zeker niet stilgezwegen.Dank je wel Desirée.
Werner JanssenWerner Janssen
08:09 24 Jul 22
Vanuit drukke werkzaamheden gunde ik mezelf op vakantie om eindelijk het boek van Desirée te lezen. In een klap zat ik helemaal in haar verhaal en was de drukte in mijn hoofd helemaal weg. Het is ontzettend meeslepend. Ik ben zelf (gelukkig) geen ervaringsdeskundige, integendeel. Ik heb twee gezonde kinderen. Het boek maakt me empatischer en doet me nog meer beseffen hoe belangrijk het is om dankbaar te zijn, om zo veel mogelijk uit mijn leven te halen, om te relativeren en om te zien dat er altijd een uitweg is ook al zie je het even niet zo zitten.
Desirée haar boek, verhaal, heeft mij geraakt tot in het diepst van mijn hart. Soms voelde en leefde is zo hard mee en zag ik mezelf in de ziekenhuiskamer staan. Precies alsof ik van boven alles kon meevolgen. Hierdoor ervaarde ik verdriet, woede en ongeloof. Ongeloof voor deze twee onwezenlijke gebeurtenissen. Gebeurtenissen die geen enkele vrouw zou hoeven te beleven. Mijn achting naar Desirée toe is enorm groot. Haar moed, doorzettingsvermogen, kracht en liefde voor Tom en Tim hebben haar naar dit boek geleid. Een boek die alle vrouwen kunnen helpen en helen in dezelfde situatie. Een echte aanrader voor iedereen.
GF SchutterGF Schutter
12:59 18 Jul 22
Desirée heeft een boek geschreven recht uit het hart en het zal daarom menigeen aanspreken.Zij heeft het verlies van haar twee stil geboren kinderen met ons, de lezer, op deze aansprekende manier willen delen.Veel jonge moeders en ouders die met eenzelfde drama te maken hebben gehad zullen zich in dit verhaal herkennen.Zij zullen wellicht troost putten uit de manier waarop Desirée na deze hartverscheurende gebeurtenissen weer een zinvolle betekenis aan haar leven heeft gegeven.Tegelijkertijd zal de herinnering aan haar beide jongens onuitwisbaar blijven.Dit fraai vormgegeven boek zal niemand onberoerd laten.
Het verhaal van Desirée is goed geschreven, de emoties die om de hoek komen kijken zijn doeltreffend neergezet, ik kon mij in haar verhaal en wat ze heeft meegemaakt, zo goed invoelen en meeleven.Zo ben je in blije verwachting en uit het niets word je lichaam ziek door het HELLP syndroom, dan na 23 en 25 weken regel je de crematies. Wat voor emoties er dan allemaal langs komen is haast met geen pen te beschrijven, maar Desirée heeft het op papier kunnen zetten. Heel knap gedaan. En zeker hoe ze nu in het leven staat, zo zelfverzekerd, dit is wie ik ben. Een moeder van 2 stilgeboren kindjes, Tom en Tim, die anderen wilt helpen om ze bij te staan in hun verdriet, onbegrip de verbijstering van wat ze is overkomen en vooral de (h)erkenning van hun stilgeboren baby.Ik raad iedereen dit boek aan, het is ook echt een boek om te weten hoe je het beste kan reageren als het een naaste is die het treft, van wat je niet moet zeggen, ook al is het goed bedoeld. maar vooral de tips die je wel kan zeggen en doen, om de ouders die zoveel verdriet hebben te ondersteunen.
Aryan HopsterAryan Hopster
08:46 10 Jul 22
Het boek stilgeboren is een echte aanrader voor iedere ouder en of familieleden vrienden die in hun omgeving te maken hebben gehad met een miskraam en of een kind dat dood ter wereld kwam. In het boek stilgeboren beschrijft Desiree exact wat het allemaal met je gevoel doet en waar je allemaal mee te maken krijgt en wat je voor beslissingen je in het heetst van de strijd moet nemen.
Desiree heeft een grote Zielsmissie die geïnspireerd is door haar stilgeboren zoontjes Tim en Tom. Haar persoonlijke ervaringen legde ze vast in haar boek: Stilgeboren, uit liefde voor Tim en Tom. Met haar boek wil Desiree het taboe rond stilgeboorte doorbreken. In haar praktijk ondersteunt en begeleidt ze ouders die dit doormaken. Daarnaast schreef zij een Ebook met handreikingen voor mensen uit de directe omgeving die niet weten hoe te reageren op een stilgeboorte. Beide boeken en haar unieke ondersteuning zijn een aanrader voor lotgenoten die op zoek zijn naar liefdevolle hulp bij de verwerking en heling van stilgeboorte. Als ervaringsdeskundige weet Desiree als geen ander wat er nodig is voor het opbouwen van een nieuw gelukkig en vervullend leven.
JopieJopie
14:19 07 Jul 22
Wat een mooi geschreven boek. Met emoties en liefde voor twee lieve jongens! Lieve schrijfster Desiree wat zul jij je vaak angstig en eenzaam hebben gevoeld. Er kwamen veel emoties bij me los! Heb er af en toe uit liefde voor jou en voor Tom en Tim om zitten te huilen. Maar met een heel goed gevoel. Lieve moeder van twee jongens. Je hebt wat met me gedaan. Dank.Johanna Aten.
Heleen EckermannHeleen Eckermann
14:07 07 Jul 22
Wat een prachtig en intensief boek. Desirée vertelt precies wat ze heeft meegemaakt. Je wordt er stil en verdrietig van maar ziet ook de kracht die in haar zit om na deze zware jaren weer verder te kunnen met het leven én met haar jongens Tom en Tim in haar hart. Ze is sterk en ondanks alles positief!Het leest heel prettig, net alsof je met haar praat en er staat ook veel informatie in voor lotgenoten en geïnteresseerden.Het boek is zeker aan te raden en is voor ons allemaal een wegwijzer in zware tijden!
js_loader

Mariëtte van Wijlick
Mariëtte van Wijlick
geverifieerde eigenaargeverifieerde eigenaar
5/5

Intens, ontroerend, pakkend, oprecht en krachtig. Desirée vertelt haar persoonlijke verhaal. Haar verhaal waar velen zich in zullen herkennen; het proces, het verdriet en de pijn die het verlies van een kindje met zich meebrengt. Ik hoop dat meer mensen het vertrouwen krijgen om er over te praten. Dit boek helpt daar zeker bij.

3 maanden geleden
Anoniem
Anoniem
geverifieerde eigenaargeverifieerde eigenaar
5/5

Liefde en mooi uit het hart geschreven

4 maanden geleden
Celia Rienks
Celia Rienks
geverifieerde eigenaargeverifieerde eigenaar
5/5

Dat het krijgen van een kind niet zo vanzelfsprekend is beschrijft Desirée in haar boek : Stilgeboren.
Het is een zeer persoonlijk verhaal geworden waarin zij haar zwangerschappen beschrijft die eindigen in een miskraam en twee geboren zoontjes Tom en Tim en wat dat met haar heeft gedaan.
Nu 16 jaar later laat ze zien dat ondanks alle verdriet en gemis zij ook weer gelukkig kan zijn.
Hopelijk kan dit boek een steun zijn voor vrouwen die dit ook meegemaakt hebben

4 maanden geleden
Dorien
Dorien
geverifieerde eigenaargeverifieerde eigenaar
5/5

Ik heb het boek in één dag uitgelezen. Indrukwekkend! Ik denk dat het boek heel veel mensen kan helpen. Het gaat niet alleen over enorme verdriet rond het verlies van twee kindjes maar ook over het omgaan met verlies in het algemeen. Desiree omschrijft de wanhoop, de fasen van rouw en hoe zij hier uiteindelijk uit kwam. Heel moedig om zo’n kwetsbaar en persoonlijk verhaal te delen en het onderwerp daarmee beter bespreekbaar te maken. Ze sluit het boek ook af met een aantal concrete tips.

4 maanden geleden

Ik ben 22 weken zwanger als ik plotseling heel erg ziek word. Al snel wordt geconstateerd dat ik lijd aan het HELLP-syndroom, een ernstige vergiftiging van de zwangere moeder. Als toekomstige ouders belanden we in een nachtmerrie als we te horen krijgen dat de zwangerschap afgebroken moet worden. Tom wordt levenloos geboren als hij 23 weken en vijf dagen oud is. Ruim een jaar later slaat het noodlot wederom toe. Voor een tweede keer wordt er HELLP geconstateerd en na 25 weken en een dag wordt mijn stilgeboren zoon Tim geboren.

‘Stilgeboren’ heb ik uit liefde voor mijn beide zoontjes Tom en Tim geschreven. Met dit boek wil ik mijn ervaringen delen en laten inzien dat je na het verliezen van je kindje ook weer gelukkig kunt worden. Dat kan soms langer duren dan je verwacht.

Ik hoop dat door middel van dit boek er meer begrip komt voor het onderwerp stilgeboorte. 

voorkom pijnlijke situaties bij stilgeboorte en miskraam

Het is al lastig genoeg om jezelf staande te houden als moeder van een stilgeboren baby of als je een miskraam hebt gehad.

Om pijnlijke en ongemakkelijke situaties te voorkomen, heb ik een kort en overzichtelijk e-book gemaakt dat je hieronder kunt aanvragen.

De tips in het e-book hebben mij destijds enorm geholpen om met de stilgeboorte van Tom en Tim om te gaan. Toen ik deze tips aan mijn omgeving gaf, merkte ik dat er begrip ontstond.

Een stilgeboren baby in jouw omgeving?

feedback op het boek

Met dit boek doorbreekt Desirée het taboe rond stilgeboorte. Haar persoonlijke verhaal over het verlies van haar zoontjes heeft mij diep geraakt. Ik hoop van harte dat dit boek ouders, familie, vrienden en hulpverleners inspireert om het (zelfopgelegde) zwijgen te doorbreken. Je kunt niet helen zonder te delen.

Irene van den Oever

Bijzonder knap hoe goed Desirée dit heeft verwoord. De pijn, frustratie en het verdriet die zo diep zit bij veel mensen met een stilgeboren baby, voelbaar en puur op papier gezet. De intentie van Desirée om mensen met haar boek te ondersteunen is er één recht uit haar hart. Als ervaringsdeskundige en professional gaat zij heel veel mensen verder helpen. You did it, het boek is er!

Miranda Ouwehand

Een schitterend, aangrijpend en ook informatief boek over een vrouw, een miskraam en twee stilgeboren kinderen dat veel harten raakt en mensen helpt en heelt, geschreven vanuit de waarneming/emotie van de vrouw en moeder. Desirée, je hebt ook mij geraakt met dit boek; ik die een kinderwens had en nooit officieel zwanger is geweest.

Angelique Berden

neem contact op

Je kunt een bericht sturen via het contactformulier. Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

2 + 4 =

©2022 Stilgeborenbaby | KvK 81943504 | BTW NL0032623160B26
Algemene Voorwaarden | Privacy Verklaring